Tips

5 TIPS TIL DEN GODE YOGI


Velkommen til yoga ved Yoga123dk. Dejligt, at du har lyst til, at dele din yogapraksis med mig og de andre i yogalokalet. Der kan være mange uskrevne regler i et yogastudio og her er et par tips og gode råd til, hvordan du skal gebærde dig til yoga. Jeg håber, at du vil finde dem nyttige.


1. Kom til tiden

Hos Yoga123dk låser jeg hoveddøren, når yogaklassen går i gang. Det gør jeg for at sikre, at dine ting kan ligge der i fred. Det betyder også, at du er nødt til, at komme lidt før, at undervisningen går i gang, hvis du vil være med. Desuden er det utrolig forstyrrende i den indledende meditation, at blive forstyrret, selvom du lister stille ind.

Dog har jeg valgt, at være imødekommende, så sender du mig en besked om, at du bliver forsinket, gør jeg klar til dig, lader døren stå åben, så du kan komme ind og dermed stadig være med. Vi kan jo alle blive forsinket af den ene eller den anden årsag. Men respekter andres tid.


2. Træd ikke på andres yogamåtter

Det er dårlig stil, at træde på andres yogamåtter, især dem, der medbringer deres egne i studiet. Så derfor undgå det. For nogle yogier er måtten som ‘et flyvende tæppe‘.


3. Rul måtten roligt ud

Nogle yogier elsker at komme i god tid og lande på yogamåtten i studiet, inden klassen starter. Enkelte kan godt lide, at småmeditere inden og selvom der ofte er en skøn og herlig snak blandt yogierne, så hold larmen på et minimum. Rul måtten roligt ud, af respekt for de andre og også af respekt for måtten, behandl den med kærlighed.


4. Ha’ rene fødder

Det siger næsten sig selv, at du sørger for, at dine fødder er rene, når du låner en yogamåtte. Det sikrer, at hygiejnen er i top og selvom måtterne rengøres jævnligt, så er det altså ikke lækkert, at overtage en måtte, der lugter…. Igen i respekt til de ting, du låner og respekt for de andre.


5. Undgå stærk parfume

Mange yogier i studiet er super sensitive. For mange sensitive kan stærke lugte være meget generende. Yogalokalet er (forholdsvis) lille og der kan være mange samlet, så derfor undgå, at tage stærk parfume på, når du kommer til yoga.